Вход | Регистрация

Пламен Димитров: Поне 750 лв. трябва да бъде минималната заплата

Пламен Димитров: Поне 750 лв. трябва да бъде минималната заплата
Снимка: БГНЕС

"Поне 750 лв. трябва да бъде минималната заплата. Смятаме, че всички пенсии трябва да пораснат с 15%. Двойно повече хора трябва да бъдат подпомагани с енергийни помощи. 2 млн. българи имат нужда от тях, а в момента помощи получават 375 000 лица и семейства". Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Офанзива".

По думите му в тежката индустрия има предприятия, които обмислят след нова година да започнат масови съкращения - повече от 10%. Това значи, че няколко хиляди души могат да останат през работа още през януари. Това обаче може да бъде овладяно, ако бизнесът бъде подкрепен.

Според него водата трябва да излезе от регулация на КЕВР.

"Всички въглищни централи трябва да бъдат извадени на свободния пазар, а само АЕЦ "Козлодуй" да остане на регулирания пазар. Така няма да има никакво увеличение на цената на тока. Подозирам, че зад мораториума стои намерение за рокади в КЕВР", посочи той. И допълни, че в тока вече имаме задлъжнялост от 500 млн. лв. на всички мрежови оператори и енергоразпределителните дружества. "Илюзорно е усещането, че мораториума ще реши проблемите. Имам опасения, че увеличението на топлофикациите от 1 април няма да е 20-25%, а ще бъде двойно", прогнозира Димитров.

Той смята, че в бюджета има заложени средства за помощ за бизнеса за декември.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар