Вход | Регистрация

Плащаме през смартфона си от 6 декември

Ново приложение превръща умния телефон в портфейл

Плащаме през смартфона си от 6 декември
Снимка: sxc.hu

"Целум България", доставчикът на нови услуги в областта на мобилните разплащания, обяви, че е в пълна готовност да пусне в действие най-новото си приложение, наречено CellumPay. То ще стартира на 6 декември, съобщи Владимир Буюклиев, изпълнителен директор на "Целум България".

Преди месец от компанията заявиха, че услугата е в процес на стартиране и показа своя интелигентен портфейл, чрез който да се зареждат предплатени карти, да се плащат битови и мобилни сметки, да се пазаруват стоки и услуги от интернет. CellumPay е в партньорство с MasterCard и включва брандa MasterCard Mobile.

След подписване на първите договори с Vivacom, Helikon, Гладен.БГ, Евроброкер и други търговски партньори, "Целум България" започна съвместно тестване на процесите, което тази седмица приключи успешно.

CellumPay работи с всяка издадена от банка в България карта, която по преценка на притежателя може да се включи в мобилния му телефон. Процесът на регистрация е максимално улеснен и се извършва само от смартфона, без да е необходимо посещаване на офиси на банки или на мобилни оператори, а покупките се правят чрез QR код. 

Използването на QR код и на мобилния телефон като разплащателно средство расте, като това дава възможност на привържениците му  да достигнат до клиентите си по-бързо и ефективно.

 

________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар