Вход | Регистрация

Проект за 30 млн. лева за малко да се провали

Гаранция от Общината спасява възможността за изграждане на интегриран градски транспорт в Русе

Проект за 30 млн. лева за малко да се провали
Снимка: Булфото

До късно снощи проектът за интегриран градски транспорт на Русе е бил пред прага на провал и само гаранция от Общината спасила възможността да се инвестират 30 млн. лева за обновяване на тролейбусите, създаване на бусленти и велоалеи и изграждането на пряка връзка между кв. "Родина" и бул. "Липник", обяви пред журналисти кметът Пламен Стоилов.

Причина била протеста на живеещи в кв. "Родина" граждани, според които трасето на пътя след пробива под ж.п.-линията край "Кауфланд", чрез който ще се осъществи връзката на квартала с бул. "Липник", ще минава край домовете им. Те настоявали за друг, обходен маршрут, който, според тях, е по-безопасен. 

2,7 дка земя, през която трябва да премине пробивът, е дарена на Общината от три фирми. Така е отпаднала и необходимостта от подробния устройствен план, който се обжалва от групата недоволни русенци. Причината е, че по действащото законодателство, когато не се налага отчуждаване на имотите, ПУП-ът не е задължителен.

Транспортният проект, по който Община Русе ще получи близо 30 млн.лв., ще бъде подписан в понеделник в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



ruse-news.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар