Вход | Регистрация

Производители на зеленчуци и плодове заплашиха да затворят Дунав мост 1

Производители на зеленчуци и плодове заплашиха да затворят Дунав мост 1
Снимка: iNews

Ако правителството не обяви до 17 ч. във вторник конкретни мерки, с които да се подпомогне българската продукция, производители на зеленчуци и плодове от Русенско заплашиха да затворят Дунав мост 1 в сряда, 10 юли. Хората настояват за суми и срокове, които да ги удовлетворят.

Повече от 50 зеленчукопроизводители от района на Сливо поле, където този поминък е основен за населението от години, се събраха сутринта на пазар в града, за да протестират срещу ниските изкупни цени и нерегламентирания внос на зеленчуци. Те споделиха, че са принудени непрекъснато да свалят цената на продукцията си, докато от съседните страни влиза некачествена стока.

Производителите коментираха, че обявената акция за спиране на вноса през границата всъщност не е имала ефект, тъй като предварително са били вкарани 50 тира с домати, които ще се продават поне 20 дни. А дотогава българските домати вече няма да ги има.

Зеленчукопроизводителите искат държавна дотация между 40 и 50 стотинки на килограм, за да могат да оцелеят. В противен случай ще блокират границата с Румъния.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар