Вход | Регистрация

Русе ще е домакин на международен туристически панаир

Форумът ще се състои в края на януари и ще акцентира върху разработването на общ дунавски туристически продукт

Русе ще е домакин на международен туристически панаир
Снимка: Булфото

Международен туристически панаир, в който ще участват представители на страните от Дунавския регион, ще се проведе от 26 до 30 януари 2012 година в Русе. От асоциация "Еврорегион Данубиус" съобщават, че събитието е част от проекта "TourNet - Насърчаване на трансграничната работна мрежа за развитие на общ българо-румънски туристически продукт", в който освен нея ще се включат Бизнесцентър Русе, Окръжният съвет в Гюргево и Академията за икономически науки на Румъния. Инициативата се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България.

Като част от Международния панаир ще бъде организирана кръгла маса на тема "Сътрудничество между националната и регионалната администрация и туристическия сектор за запазване на културно-историческото наследство". Предвижда се и провеждането на конференция , посветена на Дунавската стратегия и възможностите за трансгранично сътрудничество в областта на алтернативния туризъм. Представители на Чехия, България, Румъния и Сърбия ще играят ролята на посредници на международните туроператори и потенциалните партньори от трансграничния регион България - Румъния, за да могат да предоставят атрактивен туристически продукт и да привличат посетители.

Поканени са и лектори, които ще представят пред участниците във форума последните тенденции в алтернативните форми на туризъм. Сред тях личат имената на Кристиан Баумгартнер ("Дунавски център за компетенции" - Австрия), Даниела Шили ("Дунавски център за компетенции" - Германия), преподавателят в университета в Ла Валета Лилия Терзиева - администратор на проект "Италия - Малта" и Питър Пикет - доктор по международен туризъм в Университета по приложнни науки в холандския град Бреда.

Ще бъдат дискутирани темите "Тенденциите в алтернативния туризъм и индивидуални туристически продукти - екотуризъм, приключенски туризъм, културно-исторически туризъм", "Създаване на туристически продукт - стъпки и сътрудничество между къщи за гости и атракции", "Европейски велосипеден маршрут в Дунавските региони на България и Румъния".

По време на панаира ще бъде представен луксозен четириезичен каталог, включващ текст и снимков материал на туристическите обекти от трансграничен регион България - Румъния и по цялото протежение на река Дунав.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар