Велико Търново е кулинарна фиеста два дни
Орехови кюфтета, приготвени по ресенска рецепта, грабнаха наградата за най-оригинално ястие в първия ден от кулинарния фестивал "Пъстра трапеза", чийто домакин в два поредни дни е Велико Търново. Жури в състав шеф Пеньо Иванов, организатор на кулинарното събитие, Милен Генчев, от отдел "Култура” към Община Велико Търново и Людмил Пашов от Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов” оцени като най-вкусна Хаджийската яхния по килифаревски, характерна с разнообразието на видовете месо и леко пикантния си вкус.
Патладжан-кебапът на Хотница и богатата трапеза закичи заслужено представителите й с приза "Най-красиво ястие”. А грамота за най-красива етно-визия на щанд грабнаха участниците от Козаревец.
За... още...
всички галерии