Вход | Регистрация

2014 г. идва в Габрово с анимационни филми

С рисувани герои си отива и 2013 г.

В света на класическите детски анимационни филми канят Община Габрово със съдействието на Руски културно-информационен център – София.

На 28 декември (събота) от 11.00 ч. децата ще могат да преживеят трепетите на героите около новогодишната елха. Поредицата включва 5 филмчета - "Когато заблести елхата" (20 мин.), "Новогодишна приказка" (9 мин.), "Новогодишна нощ" (11 мин.), "Новогодишно пътешествие" (11 мин.) и "Това се случи през зимата" (10 мин.).

1146862

В първата събота на новата година - 4 януари, от 11.00 ч. предстои среща със Снежанка, Дядо Мраз и красивата Пролет. Филмът "Снежанка” е произведен в далечната 1952 година, но продължава да вълнува поколения наред с емоционалната си сюжетна линия, завладяваща музика и класически руски живописен стил.

Прожекциите ще са в зала "Възраждане", а входът е свободен.

Руското кино е непознато за по-голямата част от малките зрители, но подбраната програма със сигурност ще провокира техния интерес, уверени са от Общината. Филмчетата ще разкрият на малчуганите един друг, различен нарисуван свят, а у техните родители, баби и дядовци ще събудят мили спомени за времето, когато са писали писма до Дядо Мраз или са влизали в неговата роля.

В последните дни на 2013 година и в началото на новата 2014 подарете на децата си и на децата в себе си топлина, светлина и усмивка, канят организаторите на рисуваните приключения.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар