Ути Бъчваров приготвя най-голямата курбан чорба
Тя ще бъде една от атракциите на събора на овцевъдите край Петропавловския манастир
Снимка: Булфото
Един от най-големите кулинари у нас - Ути Бъчваров ще сготви най-голямата курбан чорба край Петропавловския манастир.
Приготвянето й ще започне на 25 май, 11,00 ч. и е част втория Национален събор на овцевъдите в България, който ще се проведе от 24 до 26 май на поляните край светата обител.
Курбанът, който ще е една от атракциите на събора, ще бъде забъркан в исполински казан с диаметър 2 метра и 600 литра вместимост. Той е изкован по поръчка на Ути от 200 кг българска мед и ще бъде монтиран на специална конструкция. Кулинарното съоръжение ще бъде осветено по време на събора на овцевъдите, а сготвената кубран чорба ще бъде споделена с присъстващите.
Ути Бъчваров ще демонстрира кулинарния си майсторлък и в приготвянето на агнешко с лук в друг гигантски уред – тиган, изработен от стар локомотив.
Кулинарното шоу на водещия на уникалния проект "Вкусна България” ще бъде съпроводено със състезание между фермерите на събора по майсторско обезкостяване на агнета. Надпреварата ще дирижира Ути, който ще подбере най-крехките мръвки за своите манджи.
Кулинарното изложението е единствено по рода си у нас и се организира от Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация Българска млечна (НАРСПБМ) със съдействието на Министерство на земеделието и храните.