Вход | Регистрация

ХК „Бъки“ защитава лидерските си позиции на турнира по хандбал за Купа България

ХК „Бъки“ защитава лидерските си позиции на турнира по хандбал за Купа България

Тази събота и неделя ще се проведе турнирът по хандбал за Купа България при девойки до 19 години. Състезанието ще бъде в зала "Никола Петров" в Горна Оряховица, а габровският в лицето на възпитаничките на треньорката Веселина Златева ще защитават извоювания през последните две години авторитет на лидер в тази възрастова група.

Осем отбора ще спорят за Купата. Жребият отреди на настоящия носител на трофея "Бъки" място в предварителна група "А", заедно със съставите на "Етър 64" (Велико Търново), "Ники спорт" (Сливница) и "Васил Левски" (Нови Пазар). В група "Б" са тимовете на "Раховец 2008" (Горна Оряховица), "Шумен 98", "Хасково" и "Панагюрище".

Първият мач от турнира ще предложи сблъсък между отборите на двете най-силни школи в женския хандбал - "Бъки" и "Етър 64". Това ще бъде и повторение на финалите за Купата и шампионата от 2016 г. Във втория си мач в групата, габровският тим ще срещне "Ники спорт"(Сливница), а последен е двубоят с "Васил Левски" (Нови Пазар). В събота следобед са полуфиналите, а в неделя сутринта са двубоите за разпределяне на местата в крайното подреждане.

"Мадлен Тодорова и Габриела Георгиева ще пропуснат турнира заради травми, а те са много важни за нашия състав. Емилия Самуилова беше болна през седмицата и не знам дали ще мога да разчитам на нея. Неясно стоят нещата и със Ива Георгиева и Селин Тахир. Милица Колева се завърна след дълго възстановяване от контузия и ще я използвам, но тя все още не е готова на 100 процента", обясни треньорката на шампионките. "Не сме в ролята на суперфаворит този път, но и не смятам, че останалите отбори са с по-добри възможности от нашите. Който иска да вземе Купата ще трябва да се бори и се надявам момичетата да покажат нужното желание и воля за победа, за да защитим трофея си", допълни Златева.

Съдии на турнира ще бъдат Светослав Йовчев/Звезделин Йончев (Велико Търново), Иван Димитров/Марин Димитров (Варна) и Станислав Стойков/Велизар Делийчев (Ловеч). Делегат на БФХ ще бъде Андрей Андреев (Варна).

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар