Вход | Регистрация

ЦДГ „Перуника”

За контакти:
Габрово
бул. Столетов 54
Телефон: 066/805128
E-mail:

Информация:

ЦДГ „Перуника”1 е построена през 1976 г. и разполага с 6 детски групи, където се обучават около 140 деца на възраст от 3 до 7 години. Разполага още с физкултурен салон, методичен кабинет, кабинет за работа с деца със специални образователни потребности, обширно дворно пространство с една обща и 6 детски площадки за всяка от групите. Екипът на ДГ включва учители, помощник-възпитатели, готвачи, огняр, счетоводители, касиер-домакин, директор. Всички служители са квалифицирани за длъжността, която изпълняват.

През 1993 година с Решение на Общинския съвет тогавашната ЦДГ „Незабравка” е обединена с ЦДГ „Перуника”. Така е на лице втората база – ЦДГ „Перуника”2, находяща се в кв. „Радичевец”. Тя разполага с помещения за 4 детски групи, където се обучават около 80 деца на възраст от 3 до 7 години, физкултурен салон, методически кабинети, кабинет за обучение по безопасност на движението, кабинет по рисуване, обширен двор с четири детски площадки.
Екипът на ДГ включва учители, помощник-възпитатели, готвач, огняр,  касиер-домакин. Всички служители са квалифицирани за длъжността, която изпълняват.

През 2008 г. година с Решение на Общинския съвет към ЦДГ „Перуника” преминава ЦДГ „Снежанка” – детската градина в кв. „Етъра”. Така на лице е и третата база на ДГ, тази в кв. „Етъра”. В нея се обучават около 20 деца от 3 до 7 години, т. е. – в смесена група. Екипът включва учители помощник-възпитател, който като допълнителна дейност в рамките на редовното си работно време приготвя храната на децата /съответно е квалифициран за това/ и друг помощник-възпитател, който като допълнителна дейност в рамките на редовното си работно време изпълнява функциите на касиер-домакин. В база 3 са създадени всички необходими условия за оглеждане и възпитание на посещаващите я деца.



Добави коментар