Вход | Регистрация

Над 40 състава ще се надпяват в Дъбен

Над 40 състава ще се надпяват в Дъбен
Снимка: Булфото

Над 40 певчески групи и индивидуални изпълнители ще излязат на сцената на II Регионален фолклорен събор "С музика и песен всяка есен". Той ще се проведе в луковитското село Дъбен на 7 септември /събота/ от 10:00 ч. пред сградата на кметството.

Съборът е за любители и няма конкурсен характер. Неговата цел е съхраняване на българското фолклорно наследство и популяризация на българските традиции в певческото изкуство. Участието в събора е на доброволни начала и е без възрастови ограничения.

Заявка за участие са подали състави и индивидуални изпълнители на автентичен и обработен фолклор към народни читалища, училища, пенсионерски клубове и сдружения от гр. Луковит, гр. Червен бряг, гр. Угърчин, с. Дъбен, с. Петревене, с. Торос, с. Бежаново, с. Дерманци, с. Златна Панега, с. Черни Вит, с. Горник, с. Чомаковци, с. Славщица, с. Садовец, с. Лесидрен, с. Радомирци, с. Реселец, с. Ракита и др. .

Фолклорният събор е организиран от НЧ "Наука 1927г." и се провежда под патронажа на кмета на Община Луковит Иван Грънчаров.

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Луковит
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар