Вход | Регистрация

Изкуство в природата = Музей на открито

10 автори от пет държави допълват пространството с арт инсталации

Изкуство в природата = Музей на открито
Снимка: Север.бг

Различни инсталации като част от природата създадоха български и чужди автори в рамките на няколко дневна арт работилница на открито. Поле за творческите им решения, направени изцяло с природни материали, станаха места и терени във великотърновското с. Габровци и махала Дупини.

В изработването на инсталации и обекти, които ще останат постоянно експонирани в природата, освен българи, участие записаха и 2-ма японци, 3-ма южнокорейци, и по един от Италия и Германия. Работата им бе подпомагана от студенти във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", като за някои от тях това бе първо участие на подобен формат и определено опитът, който черпеха като помощници на творците, беше безценен.

"Като организация, ясна идея и целенасоченост това е първото такова събитие, което се организира в България. Правото на участие на творците е след предварително селектиране и одобрение на техни проекти. От българска страна предварително са осигурени материалите, с които се работи. Изкуство в природата се прави на много места по света и е много популярно, но България е рая за това", обясни Георги Минчев, един от участниците и организаторите на еко тематичния форум в България.

Организаторите са група "Дупини", не без солидната подкрепа на общинската и местна власт, Държавно горско стопанство "Болярка", сдружение "Габровци 2006", СБХ и спонсори.

Финалът на събитието ще бъде в хан "Хаджи Николи" с представянето на постери и по-малките неща, които могат да се пренесат там. Освен това районът ще бъде указан ка карта, която, подпомагана с табели, ще заведе всеки желаещ до мястото на инсталациите, при които ще бъдат упоменати и техните автори.

Очаквайте подробна информация за впечатленията на участниците от арт симпозиума "Изкуство в природата".
_____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар