Вход | Регистрация

Акушерки ще говорят за холистика при раждането

Акушерки ще говорят за холистика при раждането
sxc

Над 150 акушерки от цялата страна са заявили участие в Първата у нас Академия за Акушерки на тема "Холистичният подход в акушерството - различният поглед !". Събитието ще се проведе във Велико Търново на 3 и 4 ноември.

Инициативата е на учредения през февруари 2012 г. Алианс на българските акушерки - професионална неправителствена организация.

В програмата са включени практически работилници и презентации за подобряване на практиките в акушерските услуги, подобряване на репродуктивното здраве на жените, децата и семействата в България.

Тази инициатива съответства на целите на Алианса да предоставя пространство за срещи и представяне на акушерки, професионалисти по здравни грижи, специалисти в  областта  на репродуктивното здраве, като съдейства за техния свободен достъп до научна информация, на която те могат да се доверят и да използват по удобен за тях начин.

"Ние ще се стремим да дадем тласък на безопасното майчинство, като непрекъснато прилагаме научните изследвания в клиничната си практика и насочим усилията си към индивидуалните потребности на жените. За нас е много важно да уважим акушерките от вчера, да подкрепим акушерките от днес и да държим вратата отворена за акушерките на утрешния ден!", заявяват от Асоциацията.

Като професионална организация на акушерките в България, АБА се ангажира в сътрудничество с работещи за безопасно майчинство организации да се достигнат измерими резултати за подобряване живота на майката и подобряване критериите за акушерско здраве.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар