Вход | Регистрация

Лекарите с по-високи заплати от Нова година

До 2020 г. възнагражденията им трябва да се увеличат двойно, съобщи зам.-министър Ваньо Шарков

Лекарите с по-високи заплати от Нова година

С 20 % увеличение на заплатите ще имат лекарите от Бърза помощ от Нова година. Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков в ефира на Нова ТВ.

Той припомни, че това ще е второто увеличение на заплатите на служителите на Спешна помощ, след като в началото на т.г. възнагражденията им бяха вдигнати с 20%.

Амбицията на Здравното министерство е всяка година заплатите на спешните медици да бъдат повишавани с толкова. Така до 2020 г. възнагражденията им ще бъдат удвоени.

Шарков допълни и че вече няма лекар в системата, който за започва работа срещу по-малко от 1000 лв. на месец. Наблюдава се и тенденция за увеличаване на интереса за работа в Бърза помощ, тъй като постъпващите на работа там са повече от напускащите.

След около два месеца ще бъде готова новата карта на Бърза помощ, с която ще се подобри работата на линейките, които трябва да достигат по-бързо до пациентите.

В момента спешните екипи работят по карта, която отчита единствено административното деление на страната, без да се отчитат най-отдалечените точки. Поради това някои линейки пристигат по-късно на адресите. Където се окаже необходимо, ще бъдат изградени и нови спешни медицински центрове, обеща Шарков. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар