Вход | Регистрация

Хрупайте моркови за здрави очи и дроб!

Две рецепти за добро зрение и болни стави

Хрупайте моркови за здрави очи и дроб!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Имате проблеми със зрението? Има лек и то лесен, и достъпен! Нужни са ви само моркови, лимони и мед.

Казват, че е много ефективна при проблеми с очите, защото полезната витаминозна смес подобрява зрението, чисти черния дроб и предпазва от ракови заболявания.

Какво ви е нужно -  половин килограм моркови, половин килограм лимони и мед.

Обелете морковите. Рендосайте ги. Сложете полученото количество в подходящ стъклен буркан. Добавете нарязаните на ситно лимони, можете да използвате и кората им, но първо трябва да ги измиете старателно под течаща вода. Към сместа се слага мед, който да покрие получената плодово-зеленчукова смес. Благодарение на него се запачват витамините в продуктите.

Затворете буркана и го приберете в хладилника. Сместа ще е готова за консумиране след 10 дни. Приемайте от нея по една чаена лъжица по 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене, посочват от lekuva.net.

Ще усетите ефекта почти веднага. Полезната смес подобрява зрението, подходяща е и за хора, които страдат от макулна дегенерация, катаракта и др.

Ако пък страдате от болни стави, нужни са ви само моркови. Тази рецепта е на природолечителя Петър Димков.

Рендосайте оранжевите зеленчуци на едро ренде и направете компрес. С него покрийте болните участъци. Ако например имате болки в коляното, разстелете морковите върху него и го закрепете с найлоново фолио. Върху него сложете стегната превръзка от памучен плат, марля или наколенка. Останете с него едно денонощие.

Компресът може да се ползва и за други части на тялото. Действа безотказно при всякакви проблеми, свързани със ставите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар