Вход | Регистрация

Захарната царевица от Кнежа с медал

Български лилиум със златен медал на изложението „Изобретения, технологии и иновации 2012”

Захарната царевица от Кнежа с медал
Снимка: sxc.hu

Захарна царевица, разработка на учените от Института по царевицата в Кнежа, бе отличена с медал и грамота на Четвъртото национално изложение "Изобретения, технологии и иновации 2012”, организирано от Съюза на изобретателите в България.

С награда медал и грамота от изложението си тръгна и друг продукт от Централна Северна България - десертният безсеменен сорт лоза "Зорница” на Института по земеделие и семезнание "Образцов Чифлик” – Русе.

С най-високо отличие на официална церемония в Руския културно-информационен център в столицата беше удостоен Институтът по декоративни растения в Негован, за първите български сортове лилиум. Те достигат до 12-13 цвята на стрък, което им придава висока декоративна стойност, имат и продължителен цъфтеж.

"Гранд при” за селекцията на ранозрелия ориз сорт "Вики” получи Институтът по растителни и генетични ресурси в Садово, Пловдивска област. Разработката се отличава с предимството да съчетава висока продуктивност и къс вегетационен период.

Сред наградените са още водещият селекционер на "Добруджанския земеделски институт” в Генерал Тошево проф. Николай Ценов и директорът на Института по тютюна и тютюневите изделия доц. Христо Бозуков. Те имат грамоти за иновации.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: МЗХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар