Вход | Регистрация

И кучетата страдат на 15 септември!

И кучетата страдат на 15 септември!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Не само децата страдат на 15 септември - първият учебен ден! Защото се слага край на игрите, а за по-големите - край на по-свободния режим!

И кучетата страдат на 15 септември! Защото когато лятото си отиде и малчуганите се връщат в училище, настъпват един от най-тъжните дни за тях. Те чувстват човешки емоции на страх и тъга, когато техните малки собственици се върнат в класната стая, показва ново проучване.

Ветеринарният лекар Ник Додман от Масачузетс открил, че много от всички 80 млн. кучета в САЩ изпитват страх от раздяла. Затова най-добрият приятел на човека започва да вие, хленчи, скимти винаги, когато неговите собственици излязат и го оставят сам. Просто той изпитва ужас от това да не бъде изоставен завинаги!

При по-тежките случаи на депресия се наблюдава буйстване от страната на любимците, които драскат по врати, късат завеси и ядат мебели. Не си мислете, че кучето ви е непослушно и прави пакости, защото това поведение показва само, че то е тъжно. Много от кучетата отказват да ядат, докато не се върнат собствениците им.

Ето защо специалъститът съветва когато започне новата учебна година, да се опитате да облекчите тревогата на кучето си с повече внимание, игра и лакомства. 

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар