Вход | Регистрация

Ученици и учители с портфолио

Обучението в Кнежа бе по проект „Изграждане и използване на електронно учителско и детско портфолио“

Ученици и учители с портфолио
Снимка: Север.бг

Обучение на тема: "Изграждане и използване на електронно учителско и детско портфолио" се проведе миналия месец в ОДЗ №1 "Огнян Михайлов" в Кнежа. Обучението е по инициатива на директорите на детските заведения в общината.

С промените в Закона за предучилищното и училищното образование, които се очаква да бъдат въведени от следващата година 2014/2015, ще бъде задължително учителското портфолио. С него ще бъде въведена и оценка на преподавателите.

Детските заведения организираха обучението с подкрепата на РААБЕ България ООД. Учителското портфолио ще се използва за оценяване качествата и дейността на преподавателя. В него ще бъдат поместени и събирани – дипломи за постигнати постижения, сертификати, грамоти, отличия, участия в квалификационни курсове и прилагане на итерактивни методи за обучение на децата.

Портфолиото на децата ще съдържа кратка история за успехите на детето в дадена област или направление, по този начин ще се отразяват промените в неговото развитие.

Обучението научи 20 учители и директори на детски заведения в общината как да създават, поддържат, използват и доразвиват портфолиото, като иновационен инструмент за изследване работата на преподаватели и деца.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Кнежа
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар