Вход | Регистрация

Елиминираха втора авария на сондажа край Кнежа

Областният управител на Плевен апелира за спешно решение на проблема

Елиминираха втора авария на сондажа край Кнежа
Снимка: Булфото

Отстранена е втора авария на консервирания сондаж в землището на град Кнежа. Вчера бил получен сигнал за възникналия теч и комисия, назначена спешно от областния управител Иван Новкиришки, е пристигнала на мястото на инцидента. Специалистите от "Прочуване и добив на нефт и газ" АД са предприели необходимите действия и са отстранили теча.

С цел да елиминира окончателно проблемът с авариралия сондаж Р-17 и с оглед трайното му консервиране областният управител на Плевен Иван Новкиришки е изпратил нарочно писмо до "Прочуване и добив на нефт и газ" АД. В него е изразена молба в срок до 10 юни да бъде изготвено и предоставено експертно предложение за необходимите строително-монтажни дейности, които да доведат до трайно обезопасяване на сондажа.

Необходимите за аварийно-възстановителните работи средства ще бъдат отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. За възникналата ситуация е известен и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, а областният управител апелира за спешно и ефективно решение на възникналия проблем.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар