Вход | Регистрация

Сърби по проект в Общината

Сърби по проект в Общината
Снимка: Община Кнежа

Гости от Сърбия посрещна Кнежа.

Представители на неправителствената организация "Тимошки клуб" от Княжевац и членове на сдружение "Знание” в Ловеч посетиха Общината по проект за мониторинг на публични услуги на териториите на Общините Пирот и Княжевац в Сърбия.

Малки момичета в пъстри народни носии посрещнаха гостите и отправиха своите пролетни благопожелания в заседателната зала на ОбС Кнежа. Децата от ЦДГ "Гълъбин Боевски" пресъздадоха един от най-красивите пролетни обичаи – лазаруване.

Целта на посещението на западните ни съседи бе да се запознаят с приключилият през 2011 г. подобен проект, изпълняван от Кнежа съвместно с Фондацията за реформа в местното самоуправление /ФРМС/.

На територията на общината бяха наблюдавани от гражданите две публични услуги: "Поддържане на уличната мрежа в община Кнежа” и "Домашен социален патронаж в община Кнежа”. Сръбските гости бяха запознати с доброволното участие на гражданите в наблюдение на предоставяните от местната власт услуги, възможностите за обратна връзка за степента на удовлетвореност на крайните ползватели на услугата и конкретни предложения за по-доброто й предоставяне.

Накрая срещата приключи с пожелание за успех на сърбите в изпълнението и реализацията на техния проект за разработване на устойчиви механизми за осигуряване на по-голяма прозрачност на местните власти в Югоизточна Сърбия.

<< Sever.bg във Facebook >>



община Кнежа
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар