Вход | Регистрация

Актуална пътна обстановка за 4 януари

Сняг вали в цялата страна, пътищата са обработени

Актуална пътна обстановка за 4 януари
Снимка: БТА
Нормална за сезона е пътната обстановка в страната, информират от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на Центъра за информация при направление "Пътна полиция" и АПИ.

Сняг вали над почти цялата страна. Пътните настилки навсякъде са предимно мокри, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени.
Товарните превозни средства да се движат задължително с вериги през Обзорски проход, съветват от АПИ. Отпада забраната за движение на товарни камиони над 12 т по път II-19 Симитли-Банско Отпада забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 т в област Велико Търново.

Състояние на автомагистралите:
АМ "Тракия”:
От 60 до 62-и километър и от 64 до 69-ти километър на АМ "Тракия” в платното по посока за Бургас са извършват строително-монтажни дейности.Създадена е временна организация на движението и за преминаване на автомобилите се използва съседното платно по посока за София. Очаква се дейностите да приключат в срок до 01 май и трасето да бъде отворено за нормално движение. За водачите, които се движат по посока за Бургас в района на пътен възел "Церово” и искат да се отклонят в отбивката към Велинград, че това ще бъде невъзможно. За целта са предвидени две възможности за придвижване до курорта. Първата е пътуване до пътен възел "Калугерово” /на 10 км след пътен възел "Церово”/, обръщане в обратна посока по автомагистралата обратно до пътен възел "Церово” и от там отбиване за Велинград. Втората е пътуване до отбивката на пътен възел "Гелеменово”, отклонение за Пазарджик, от там по главен път І-8 до отбивката през село Звъничево, Братаница, Ветрен дол, Варвара, Велинград, уточни Стоянов.
АМ "Хемус": област Шумен и Варна: от км 349+820 до км 367+120 /ляво платно/ и от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/; област София: от км 8+460 до км 42+460 – ограничава се скоростта на движение до 120 км/ч; поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт "Елешница” е въведена временна организация, като движението на МПС се насочва от активната лента в изпреварващата лента на ляво платно в посока Варна-София от км 6+500 до км 8+000; извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 33+100 ляво платно /посока Варна-София/ е въведена ВОБД, като движението се пренасочва в крайната лява лента; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба /посока София-Ботевград/ на тунел "Ечемишка” ще бъде въвеждана ВОБД, като движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и ще бъде пренасочвано в съседната; ремонтно-възстановителни работи на лявото платно посока Варна-София на виадукт "Бебреш” при км 30+874. Движението ще се осъществява двупосочно в дясното платно, една лента в посока София и една лента в посока Варна до 15.09.2015 г; от км 37+000 до км 40+000 ляво платно посока Варна-София, ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности; в участъка от км 27+000 до км 31+000 ще се демонтират пътни знаци от зимното поддържане, ще бъде заета аварийната лента; ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в участъка от км 26+000 до км 28+000.
Движението на МПС ще се насочи от изпреварващата лента в свободните за движение ленти; ще се опъва оградна мрежа в участъка на км 40+000 ляво платно посока София. Ще бъде заета аварийната лента; ремонт на пътната настилка от км 14+500 дясно платно посока Варна в активната лента. Движението ще се пренасочва в изпреварващата лента; от км 17+000 до км 26+000 включително ще се извършва ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в района Движението на МПС ще се насочи от интензивната лента в свободните ленти за движение, от км 37+000 до км 40+000 ляво платно (посока Варна-София) продължават рязане на дървета в района. Ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности.
АМ "Люлин: без ограничения.
АМ "Марица”: без ограничения.
АМ "Черно море” : без ограничения.
АМ "Струма”: без ограничения.

Проходи:


- "Златишки”- затворен за всички МПС;
- "Върбишки”- затворен за всички МПС;
- "Ришки” - забранено е движението на МПС над 12 т.;
- "Айтоски” - временно затворен поради обилен снеговалеж;
- "Печинско” – отворен за всички МПС;
- "Пампорово” - забранено е движението на МПС над 3.5т.;
- "Обзорски” - отворен за всички МПС;
- "Републиката” – забранено е движението на МПС над 12 т.;
- "Превала" – отворен за всички МПС;
- "Рожен” – отворен за всички МПС;
- "Троянски” – затворен за всички МПС;
- "Предела” – отворен за всички МПС;
- "Котленски” - забранено е движението на МПС над 10т.;
- "Дюлински” - забранено е движението на МПС над 3.5т.;
- "Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10т.;
- "Вратник” - забранено е движението на МПС над 10т.;
- "Петрохан” -забранено е движението на МПС над 12т.;
- "Шипка” – отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12т. от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10т. от категория О4 до 31.03.2016 г.


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар