Вход | Регистрация

Съдът в Плевен обяви кой ще е кмет на Кнежа

Съдът в Плевен обяви кой ще е кмет на Кнежа

Административният съд в Плевен потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Кнежа за избор на Симеон Шарабански за кмет на града. Sever.bg припомня, че на 22 април тази година се проведоха частични избори, а след тях последва касиране на вота от кандидата за кмет Гълъбиин Хиков, издигнат от ГЕРБ.

Той подаде жалба в съда, според която са "допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които като краен резултат водят до опорочаване волята на избирателите". 

Съдът прегледа протоколите от 18-те избирателни секции в общината и не намери наличие на спорове между членовете на секционните избирателни комисии по отношение на действителността на бюлетините, начина на тяхното преброяване, броя на бюлетините за всеки от кандидатите, нито пък за каквото и да било разногласие, свързано с определяне на резултатите от избора.

Жалба срещу решението на местната избирателна комисия имаше и от г-жа Катя Герговска, общински ръководител на ГЕРБ - Кнежа, но тя не бе уважена от плевенските магистрати.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар