Вход | Регистрация

Изложба в "Серяковата къща"

От 12 юли до 12 август галерия "Серякова къща" в Троян ще представи изложба на Иван Шопов-графика и Иво Христов-фотография

Изложба в "Серяковата къща"
Снимка: Север.бг

Откриването на изложбата е на 12-ти юли от 18,00 часа. Специален гост ще бъде Теодосий Спасов. Очаква се тя да представлява изключителен интерес за троянци и гостите на града, както и да привлече вниманието на повече български и чуждестранни туристи.

Това което обединява Иван Шопов и Иво Христов е техния съвместен проект Бalkansky - "Кукер", който съществува от 2009 година.

Бalkansky e името на аудио-визуален проект, реализиран в сътрудничество между Иво Христов и Иван Шопов, който комбинира традиционна българска музика с електронен звук и визия. След време към проекта се присъединява музикалната легенда Теодосий Спасов и заедно тримата представят БALKANSKY по света. През 2009 излиза лимитирано издание на дебютния албум "Кукер”, което включва 11 фотографии на кукери, заснети от Иво Христов.

Иван Шопов е роден през 1982 г. в Троян. Израства в ателието на майка си и започва да рисува на 6 години. Изучава керамика, приложни изкуства и скулптура в Художествената гимназия в родния си град. Завършва СХУПИ в Троян и кандидатства в Националната Художествена академия в София, там Иван усъвършенства графичните техники суха игла и литография.

Иво Христов е роден през 1961 г. в София. Завършва графика и интерактивни технологии. Работи като графичен дизайнер на музикални продукти от 1989.  Работил с именити български и чужди музиканти, между които: Теодосий Спасов, Стоян Янкулов и Елица Тодорова/ на които е продуцент и издател на албума "Дръмбой” /, Лили Иванова, Константин Цеков от ФСБ, Ангел Заберски, групите Supermax,Нова Генерация, Тибетски сърца / на които е продуцент и издател /,Сигнал, Уикеда, Булгара, Акага и много други. През 1999 г. основава собствена музикалната компания Кукер музика.

 

___________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Ловеч днес
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар