Вход | Регистрация

Как се промотира театър извън театъра?

В Мол-а, с импровизиран флаш моб

Как се промотира театър извън театъра?
МДТ "К. Кисимов" - Велико Търново

Нов, атрактивен начин за представяне на предстоящата премиера на оперетата "Царицата на чардаша" избраха артистите от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"-Велико Търново.

Те пресъздадоха танците и изпълненията от прочутата оперета на Имре Калман в Мол-а в старата столица където спретнаха импровизиран флаш моб за посетителите. Своеобразната "предпремиера" се случи навръх Деня на народните будители – 1 ноември.

"Идеята ни е като поставим част от тези прекрасни класически мелодии и танци да направим хората съпричастни с изкуството. Да ги накараме да спрат в забързания си делник, да се огледат и да видят, че има нещо красиво. Да разберат, че има един остров на музиката, любовта и танците и на приятелството, който се нарича Театър, да пожелаят да живеят с този театър или да бъдат част от неговия делник", разказа след флашмоба хормайсторът Снежина Врангова.

Хората проявиха интерес и спряха, за да станат част от събитието. Някои от посетителите дори запяха части от песента на Бони и момичетата, която изпълниха солистът Пламен Димов-Гранджан и балетът на МДТ "К.Кисимов". 

 "Царицата на чардаша" е най-обичаната оперета от всички меломани по света. Идеята ни беше да я популяризираме повече сред посетителит и да ги привлечем като наша потенциална публика", разказа директорът на МДТ Христофор Йонов.

Премиерата на "Царицата на чардаша" е на 3 ноември (понеделник) от 19:00ч. Билети на касата на МДТ "Константин Кисимов".

1426449

1426451

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар