Вход | Регистрация

Лятно кино в квартала се завръща с 10 прожекции на открито

Лятно кино в квартала се завръща с 10 прожекции на открито

Варненските квартали отново ще се превърнат в кино салони на открито. От днес започва четвъртият сезон на кино фестивала.

Тази година прожекциите ще бъдат 10, на различни места в града. Маратонът започва от "Владислав Варненчик”. Паркът  в квартала се превърна в традиционно място за откриване на фестивала. Този път ще гледаме "Код: Лондон” – класически екшън, част от снимките на който са правени и в България. 

На следващия ден жителите на кв. "Младост” ще гледат испанската комедия "Сега или никога” в амфитеатъра, близо до спортния комплекс. На 4 август киното под звездите ще се пренесе в кв. "Левски” с мащабната фентъзи продукция "Боговете на Египет”. Филмът излезе през 2016 г и предизвика изключителен интерес сред феновете на фентъзи жанра.

На 5 август в кв.”Виница” ще гостува филмът на Люк Бесон "Транспортер: Ново начало”. На 6 август ни очаква една от специалните изненади по време на "Лятно кино в квартала”. Новият български филм "Секс академия: Мъже” ще бъде прожектиран в кв.”Чайка”. Сред актьорския състав личат имената на Димо Алексиев, Иво Аръков, Диляна Попова, Ники Сотиров и Елена Боева. Организаторите издават, че част от екипа на филма ще гостуват на варненци след прожекцията и ще раздават автографи. 

Една от новите локации през тази година е във "Възраждане” 4, близо до бл.75. Там жителите на квартала ще гледат "Критична точка”  - американски екшън в стилистиката на типичния жанр. Прожекцията е на 9 август, ден преди пътуващото кино да се пренесе в центъра на града, в Ботевата градинка, където на 10 август ще гледаме "Сент Амур” с неповторимия Жерар Депардийо. Френската комедия ще разсмее  малки и големи, обещават организаторите.

Едно от най-романтичните места за прожекции във Варна е кв.”Аспарухово”. Там "Лятно кино в квартала” ще гостува на 11 август с българската продукция "Бартер”, а за жителите на квартала този филм има особена стойност, тъй като е сниман именно на плажа в местността Карантината. Във филма участват Татяна Лолова, Филип Трифонов, Владо Пенев, Калин Вельов, Койна Русева, Михайл Мутафов, Мартина Вачкова, както и редица местни жители, които ще могат да се разпознаят на екрана.

На 12 август Червеният площад ще се превърне в кино на открито. "Кланът” се казва копродукцията на Испания и Аржентина, дело на екипа създал "Диви истории”. Стилът на Педро Алмодовар личи във филма, който отразява част от действителни събития в Аржентина през 80- те години.

Финалът на фестивала за това лято ще бъде на мястото с най-красива гледка във Варна – паметника в кв.”Бриз”. Там прожекцията ще бъде на 13 август, отново на испанска вълна. Ще гледаме "Непредвидени събития” – типична комедия на ситуациите, която ще ни кара да се смеем през цялата вечер.

Всички прожекции са безплатни и започват в 20.30 часа. Организаторите напомнят, че е добре всеки да си носи нещо за сядане.  

"Лятно Кино в Квартала” се провежда със съдействието на Фонд "Култура” към Община Варна. 

източник: dariknews.bg 

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар