Вход | Регистрация

Няколко изложби показва ХГ "Илия Бешков" в Нощта на музея

Творби на големи български художници и деца от цял свят излагат днес в галерията

Няколко изложби показва ХГ "Илия Бешков" в Нощта на музея
Снимка: sxc.hu

Общо 200 творби на Владимир Димитров - Майстора, Илия Бешков, сдъвременни художници и деца от цял свят представя плевенската ХГ "Илия Бешков" по повод международната инициатива "Нощ в музея".

Тази вечер от 17.00 ч. до 24 ч. галерията ще бъде отворена за безплатно посещение. Начало на празничната вечер ще даде художникът Хинко Хинков, който ще открие изложба по случай 60-годишнината си.

Две международни колекции на детски рисунки, участвали в словашкото издание на "Биенале на фантазията" и украинския конкурс "Претворяване на Пикасо" също ще бъдат достъпни за любопитните посетители.

Специално място пък ще бъде отделено на големия български художник Владимир Димитров - Майстора, чиято 130-годишнина от рождението ще бъде отбелязана с 40 негови рисунки, гостуващи от Благоевград. Платна и рисунки на Борис Денев ще допълват живописната атмосфера.

През тазгодишната Нощ на музея в Плевенската галерия ще бъде открита постоянна експозиция на нейния патрон Илия Бешков. 66 малко известни творби на художника от времето, когато преподава илюстрация в София, и негови скицници и писма ще обогатят фонда на галерията.
___________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар