Вход | Регистрация

Премиера на мюзикъла "Двубой" в МДТ "Константин Кисимов"

Специален гост на спектакъла, под режисурата на Димитър Шарков, е актьорът Стефан Рядков

Премиера на мюзикъла "Двубой" в МДТ "Константин Кисимов"

Мюзикълът "Двубой" по Иван Вазов ще бъде представен премиерно на сцената на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" утре вечер, 25 април. Текстът е на Стефан Цанев, а с неговия прочит се е заел режисьорът на постановката Димитър Шарков. Известният български актьор Стефан Рядков ще влезе в ролята на Драгалевски в спектакъла.

"Двубой" е написана преди повече от век, но все още звучи реална. Тъжно е, че проблемите на българина остават нерешени. Това е една от най-играните Вазови комедии. Нашият спектакъл е за това как българската псевдоинтелигенция не може да стане идеен лидер на своето общество. Не е тайна, че обществото ни е в криза и по мое мнение това е така защото нямаме национални интереси и каузи.", поясни Димитър Шарков.

1261662

Той уточни, че че е избрал именно търновския театъра за този спектакъл, тъй като българските мюзикъли са много малко. А уникалното обединение на драмата и оперетата може да се направи именно тук.

1261666

Формата на спектакъла е кабаре, включващ в себе си различни сценични жанрове - балет, пеене, пантомима. Има ярко социално политическо послание, допълни режисъорът.

Шарков отправи благодарност към новото ръководство на МДТ "Константин Кисимов", в лицето на Христофир Йонов, за разбирането и приемствеността, тъй като идеята за постановката се заражда при предходния директор.

1261665

"Димитър Шарков е разчупил спектакъла, като го е направил забавен. Има, разбира се, и смях през сълзи. Сигурен съм, че ще извади от меланхолията затормозения търновски гражданин и ще го накара поне за кратко да излезе от тъпото ежедневие. Но и ще напомни, че има важни и значителни неща, които не бива да забравя", коментира диригентът на "Двубой" Станислав Ушев, който е очарован от професионализма на търновските театрали, с които работи за първи път.

1261663

Актьорът Стефан Рядков подчерта, че прочитът на Димитър Шарков на произведението е предизвикателство за него:

"До голяма степен хората ще припознаят много лица в образите, които ще изиграем. И това е целта. Щастлив съм, че за първи път ще играя в търновския театър, изненадан съм от колегите, които ме приеха като равен, а не като телевизионна звезда, какъвто не се чувствам. Аз се чувствам част от този екип. Сигурен съм че този спектакъл ще има успех. Аз до този момент на празен салон не съм играл."

1261668

Хореографията на мюзикъла "Двубой" е поверена на Желка Табакова, аранжиментът и оркестрацията на песните са на Людмил Горчев, сценографията е на Лидия Къркеланова, асистент режисьор е Румяна Атанасова, диригент е Станислав Ушев. В главните роли ще видите Стефан Рядков и Милян Иванов, на които партнират Миряна Калушкова, Симона Кодева, Лиляна Иванова, Пенка Величкова, Биляна Михайлова, Лина Ковачева, Детелин Кандев, Симеон Иванов, Стефка Петрова, Силвия Шекилова, Стефан Методиев.

В спектакъла ще се включат оркестърът, хорът и балетът на МДТ "Константин Кисимов".

Премиерата на постановката ще бъде на 25 април и на 9 май от 19 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар