Вход | Регистрация

Успешна година за МДТ "Константин Кисимов"

Успешна година за МДТ "Константин Кисимов"
Снимка: Север.бг

Музикално-драматичен театър "Кoнстантин Кисимов" е спечелил от спектакли 145 000 лв. през тази година. Директорът на театъра Васил Вълчев отчете, че са изиграни 104 представления, от които 54 са в града, а останалите 50 спектатъка, представени в турнета из страната.

Броят на пътуващите спектакли в страната се е увеличил два пъти в сравнение с миналата година. Министерството на културата финансира държавните театри на базата на брой спектакли и продадени билети. През годината представленията са били посетени от 21 200 зрители, при средна цена на билета около 6,80 лв.

Според директорът на театъра това е най-успешната година във финансов и ресурсен план, последните толкова добри показатели са били отчетени през 2010 - 104 000 лв. приходи.

Най-гледаното заглавие във Велико Търново е "Травиата", а най-много на турнета в страната са играни "Хубавата Елена" и "Веселата вдовица". В момента се играят осем заглавия - 4 музикални и 4 драматични. Турнетата на МДТ "Константин Кисимов" са изключително успешни и всяко премиерно заглавие се играе и в Търново, и в София пред пълни зали.

През годината заплатите на щатните служители са вдигнати с 10%. Те са получили и коледни надбавки в размер на заплата и половина.

Васил Вълчев съобщи щастливата новина, че на 31 декември съставът на великотърновския театър е поканен от Софийската опера на ежегодния празничен новогодишен концерт и ще участва с фрагменти от оперетата "Цигански барон".

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: Дарик радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар