Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

7 млн. лв за Ловешко от държавния бюджет

До края на годината в областта, само по линия на Публичната инвестиционна програма на правителството ще се финансират 11 проекта на общините за над 5.3 млн. лв.

7 млн. лв за Ловешко от държавния бюджет
МРР

До края на годината в област Ловеч, само по линия на Публичната инвестиционна програма на правителството ще се финансират 11 проекта на общините за над 5.3 млн. лв. Заедно със средствата за републикански пътища допълнителните инвестиции от държавния бюджет за региона надхвърлят 7 млн. лв.

Това съобщи днес в Ловеч министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира аварийно-възстановителните дейности на мостово съоръжение по пътя Ловеч - Севлиево, както и ремонтните дейности на пътя Плевен - Ловеч.

За реновирането и укрепването на моста, който бе компрометиран от високите води на река Осъм през юни 2013 г. са вложени 1,8 млн. лв. от държавния бюджет.

Министърът инспектира и ремонта на участъка от второкласния път Плевен- Ловеч с дължина близо 8 км, който се финансира със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Инвестицията е за над 2 млн. лв.

Терзиева обяви, че над 100 са мостовите съоръжения в страната, които имат нужда от ремонт. Тя посочи, че приоритетно се работи по трите виадукта по магистралите "Тракия” и "Хемус”, чиито ремонти ще приключат до края на годината.

По отношение на АМ "Хемус”, министърът увери, че магистралата е приоритет на правителството. На този етап се провеждат търговете за изготвяне на идеен проект. Вече приключи търга за избор на изпълнител на проектиране на отсечката от Ябланица до разклона Плевен-Ловеч, обявена е поръчка за отсечката от Ловеч до Велико Търново, информира Терзиева. Тя допълни, че през март е представено идейното трасе на АМ "Хемус” пред Консултативния съвет към МРР.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар