Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

България е най-успешната аутсорсинг дестинация за 2015 г.!

Страната ни беше отличена на церемония в Лондон

България е най-успешната аутсорсинг дестинация за 2015 г.!
Снимка: Булфото

Аутсорсинг дестинация на годината е България. Това беше обявено от Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания по време на церемония в Лондон.

Наградата е връчена на председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) Стефан Бумов, предадоха от асоциацията. Освен наградата за страната от асоциацията обявиха, че българската компания "Скейл Фокус" е отличена с първо място в категорията "Доставчик на аутсорсинг услуги на годината" за 2015 г.

"2015-а е една от най-успешните години в историята на българската аутсорсинг индустрия. Фактът, че страната е призната за топ аутсорсинг дестинация измежду най-уважаваните в индустрията организации в Европа, е голяма чест, но и огромна отговорност. Сега България се изправя пред предизвикателството да надхвърли това постижение", каза председателят на БАА.

Страната е спечелила приза в категорията "Offshoring Destination of the Year” срещу Словакия, Южна Африка и Шри Ланка.

Това е поредното постижение за аутсорсинг индустрията в България. Миналата година страната беше класирана на девето място по развитие на сектора в света, която я превърна в единствената европейска страна сред десетте най-добри аутсорсинг дестинации в класацията "2014 Global Services Location Index”, съставяна от анализаторската компания A.T. Kearney.

През октомври тази година България спечели и Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината, която се връчва на най-добре представящите се страни в аутсорсинг индустрията за 6-та поредна година.

Аутсорсингът е сред най-бързо развиващите се отрасли на българската икономика, посочват от БАА. През миналата година индустрията е регистрира растеж от 13,7% на годишна база, като добавената в нея стойност формира 3% от брутния вътрешен продукт на страната. В сферата са били заети "33 000 млади специалисти през 2014 г.", посочват още от асоциацията.

 << Sever.bg във Facebook >>



Източник: Econ.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар