Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Икономически бум планират в Ловеч

Стратегията бе обсъдена на форум за развитие на областта през 2014 г. - 2020 г.

Икономически бум планират в Ловеч

Постигане на устойчиво развитие и просперитет на област Ловеч чрез повече агресия и конкурентоспособност и използване на местния потенциал. Това е визията за икономически бум в областта, която стана ясна след поредното заседание днес в Ловеч на Областният съвет за развитие на региона.

То бе ръководено от областния управител Милко Недялков. Сред участните в него бяха зам.-областните управители Цецка Димитрова и Юнал Мъстънов, както и кметовете на всички общини, синдикалисти и експерти от работодателски организации.

Форумът приключи с приемането на четири основни приоритета за развитие на област Ловеч между годините 2014 - 2020 г.: модернизацията на инфраструктурата; развитието на човешкия капитал и местните общности, и устойчивото развитие на конкурентоспособно селско и горско стопанство.

Предвижда се напредъкът по тях да доведе до осъществяване на стратегическите цели - повишаване на териториалната свързаност и устойчивост за подобряване качеството на живот в област Ловеч, развитие на човешкия капитал и местните общности и устойчиво икономическо развитие и повишаване конкурентоспособността на местната икономика.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар