Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Безплатни профилактични прегледи на носа в Плевен

Безплатни профилактични прегледи на носа в Плевен
Снимка: Guliver/Getty Images

Безплатни профилактични прегледи на пациенти с оплаквания, свързани с носа и околоносните  кухини, ще се проведат в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести при Университетската болница в Плевен, информира на пресконференция доц. д-р Александър Вълков, началник на клиниката.

Великденската благотворителна инициатива ще се проведе от 1 до 10 април от 9 до 12 часа всеки работен ден. Не е необходимо предварително записване.

Кампанията се провежда за четвърта поредна година под мотото "С уважение и благодарност към проф. д-р Тодор Маринов…” от неговите ученици и последователи. Тя е посветена и на 40-годишния юбилей на Медицинския университет в града.

Основният мотив за нея е профилактиката, подчерта д-р Георги Николов, главен асистент в клиниката. През миналата 2013 година около 100 пациенти са се прегледали по време на кампанията, която е с акцент върху проблеми с ларинкса.

Сред тях са установени 6 случая на доброкачествени образувания и един с начален стадий на карцином. Извършени са 4 частични операции на тумори на гръкляна, тъй като проблемът е установен рано. Хирургичните интервенции са органосъхраняващи и пациентите са запазили нормалния ритъм на живота си, подчерта д-р Николов.

За сравнение за предходните 5 години са извършени общо 3 такива операции. Броят на болните с карцином на гръкляна расте – за месеците януари и февруари в Клиниката са извършени толкова операции, колкото за цялата предходна година, подчерта доц. Вълков.

За миналата 2013 година през Клиниката по УНГ болести са преминали 1500 пациенти от цялата страна, като 1445 от тях са оперирани.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар