Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Втора скринингова кампания за остеопороза

Рисковите случаи ще бъдат насочвани към специализирани центрове за лечение

Втора скринингова кампания за остеопороза
inm.com

В рамките на Национална програма за профилактика на остеопорозата поради повишен интерес, РЗИ ще организира за втори път в гр. Ловеч кампания "Познавате ли своя риск от остеопороза?”.

Кампанията се провежда съвместно със Сдружение "Жени без остеопороза”, като се осъществяват с апаратура, осигурена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.

Инициативата, която ще се проведе на 26 октомври, включва провеждане на информационна беседа в Информационно-образователния център на РЗИ от 10:00 до 12:00 часа, както и измерване на костна плътност в к-т №7 на РЗИ гр.Ловеч от 9:00 – 16:30 ч. Участието в информационната среща е безплатно, а цената на измерването е 5 лв.

Информация и предварително записване желаещите могат да получат на тел.601 513, Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето”.

Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.
__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg


 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар