Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Да посрещнем Деня на любовта с мисъл за сексуално здраве

Кампания за превенция от полово предавани болести организират в Ловеч в 10 дни

Да посрещнем Деня на любовта с мисъл за сексуално здраве
Снимка: sxc.hu

Десетдневка на любовта започва в Ловеч от 14 февруари. С множество събития РЗИ - Ловеч, БЧК, Сдружение "Знание” и Регионалната библиотека ще отбележат Деня на любовта с провеждането на антиспин кампания и превенция на хепатит В и С.

Ученици от ОУ "Проф.Димитър Димов” ще се образоват по темата сексуално и репродуктивно здраве на 14 февруари в Информационно-образователния център на РЗИ. В училищните здравни кабинети пък ще се раздават презервативи и здравно-образователни материали на учениците над 16 години.

Доброволците от БЧК и към библиотеката щредприемат акция на открито сред младите хора. Облечени като св.Валентин и Трифон Зарезан младежи ще раздават валентинки, тестени хапки с формата на сърце и послания в бутилки пред "Сити център - Ловеч" от 15 ч.

Във фоайето на библиотеката вече е поставена кутия за любовни желания, в която всеки може да остави своето до близък човек. Събраните пожелания ще бъдат разпространени от доброволците към библиотеката на 14 февруари.

С оглед на превенцията от заразяване с полово предавани болести сдружение "Знание" ще раздава валентинки и здравни материали сред проституиращи в Ловеч

Ден на отворените врати организира РЗИ в Деня на влюбените. Инспекцията ще отвори лабораторията си за изследване на ХИВ, хепатит В и хепатит С от 9,00 до 16,00 на 14.02.2012 г.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Ловеч днес
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар