Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Леко завишаване на болните от грип отчитат от РЗИ-Ловеч

От ведомството проследяват отсъстващите ученици в община Луковит

Леко завишаване на болните от грип отчитат от РЗИ-Ловеч
Снимка: sxc.hu

Рязко нарастване на случаите с остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип на територията на община Луковит отчита от Регионалната здравна инспекция-Ловеч за периода 23-29 януари. Регистрирани са общо 512 заболели от 5 индивидуални практики и е достигната заболяемост 501 на 10 хил. население, при 279 на 10 хил. за предходната седмица.

Много от случаите протичат с типичната за грип симптоматика, а от Националната референтна лаборатория за диагностика на грип и ОРЗ потвърждават с изолиране на грипния вирус. Най-голям брой заболели са от възрастовите групи 0-4 години и 5-14 години. От 27. 01. 2012 година е обявена епидемична обстановка на територията на община Луковит.

Тенденция за повишение на заболяемостта е регистрирана и в гр. Троян – 164,04 на 10 хил. население, при 91,2 на 10 хил. население за предходната седмица; гр. Ябланица – 106, 80 на 10 хил. население, при 31, 15 на 10 хил. население за предходната седмица, но все още е в обичайните за сезона граници.

Заболяемостта от ОРЗ и грип на територията на гр. Ловеч – 120, 20 на 10 хил. население и останалите градове -центрове на общини е без съществена промяна от предходната седмица. Продължава насоченото проследяване на заболяемостта от ОРЗ и грип във всички градове – центрове на
общини, както и проследяване на отсъстващите ученици от училищата на територията на община Луковит, чрез РИО - Ловеч, предвид обявената вече епидемична обстановка в общината.

_____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар