Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Ловешката болница е спасена, пуснаха и парното

Кметът казал: "Като не могат да плащат - спрете газа"

Ловешката болница е спасена, пуснаха и парното
Снимка: Булфото

Няма да се допусне фалит на ловешката болница и проблемът с отоплението й е решен. Това заяви областният управител д-р Мадлена Бояджиева, която преди ден се срещна с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

Предоговарени са условията по договора с "Овергаз Холдинг"АД и задълженията на болницата към дружеството ще бъдат разсрочени. Така лечебното заведение ще погасява вноските си регулярно, за да не се изпада в същото положение, информира д-р Бояджиева.

Според нея "самият факт, че отоплението бе пуснато веднага, говори, че Министерството и държавата са изключително ангажирани с болницата и няма да се допусне фалит”.

"Като не могат да плащат – спрете газа” е отговорил кметът на Ловеч Минчо Казанджиев при създалата се неплатежоспособна ситуация преди коледните празници. Това информира възмутено депутат Корнелия Нинова, която съдейства за срещата между Областната управа на Ловеч, ръководството на "Овергаз" и министър Москов.

По думите на Нинова държавата ще продължава да инвестира за капиталови разходи и предстои да преведе още 34 000 лв. за довършителните работи в детското отделение. "Ние искаме да знаем и заявихме това – защо състоянието на болницата е такова, какви са причините за това, има ли виновни, и поискахме пълен одит”, каза още народният представител.

Обсъжда се също какви мерки трябва да се вземат за оздравяване на болницата и как да излезе на печалба.

На 23 декември 2014 г. "Овергаз Холдинг” АД спря газоподаването на лечебното заведение в Ловеч заради просрочени задължения към дружеството в размер на 52 000 лв. След среща на областния управител с прокуриста на МБАЛ – Ловеч, д-р Донка Минкова става ясно, че общите просрочения са над 3 млн. лв.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар