Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Есенният салон на изкуствата показва 118 творби на ловешки художници

Кметът Корнелия Маринова обеща общинска подкрепа и за Пролетния салон на изкуствата

Есенният салон на изкуствата показва 118 творби на ловешки художници
Община Ловеч

Традиционният Есенен салон на изкуствата беше открит снощи от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. 46 творци участват в проявата, представяйки 118 произведения на живописта, скулптурата, графиката и приложните изкуства.

Експозицията на ловешките художници е подредена в зала "Вароша" на Художествената галерия.

1596192

Кметът благодари на авторите, заради които "се чувстваме вдъхновени и да преосмисляме ценностите на нашето съвремие". Тя обеща Община Ловеч да откупува картини, както досега. Картините след това се предоставят на фонда на Художествената галерия.

Общинска подкрепа беше обещана и за реализирането на Пролетния салон на изкуствата, който се провежда в града от три години.

Есенният салон на изкуствата 2015 е организиран от Художествена галерия в Ловеч и представителството на Съюза на българските художници. Сред гостите на откриването бяха областният управител Ирина Митева, заместниците й Георги Терзийски и Димитър Кавалски и зам.-кметът на община Ловеч Пламен Петков.

По време на събитието беше връчена наградата за изобразително изкуство на Ротари клуб – Ловеч. Победителят тази година е Владимир Киров за живописната му творба "Чашата".

1596191

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар