Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

"Аве Мария" и Коледуване заедно на фестивал

"Аве Мария" и Коледуване заедно на фестивал
Снимка: Община Русе

С Коледен концерт под мотото "Аве Мария” продължава програмата на организирания от Община Русе Коледно-новогодишен фестивал. Той ще се проведе на 20 декември (четвъртък), от 18:00 часа, в зала "Европа” на Доходното здание.

Участие в него ще вземе известното русенско сопрано Виолета Шаханова, която заедно с пианиста Евгени Желязков и възпитаника от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов” Николай Желязков, са подготвили специална празнична програма с творби от Бах, Гуно, Бизе, Маскани, Росини и Доницети. Входът е свободен.

На 21 декември /петък/, в 12:00 часа, три коледарски групи – от селата Тетово, Николово и кв. Средна кула, ще се срещнат пред Коледната елха срещу Доходното здание. Те ще благословят кмета на Общината и неговия екип за здраве, благополучие и успехи. Коледарите са подготвили специална програма, която е с традиционни за навечерието на Рождество Христово ритуали.

Символичен домакин е кметът Пламен Стоилов. Той ще ги посрещне с подаръци и три големи баници, които ще бъдат за присъстващите на коледуването русенци и гости на града.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 


 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар