Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Кулинари от Русе и Троян, отличени на конкурс

Над 60 участници бяха оценявани и от международно жури

Кулинари от Русе и Троян, отличени на конкурс
Снимка: Булфото

Най-голямото състезание за Национална кулинарна купа на България, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) се проведе в Пловдив и в него участваха общо над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори. За пръв път в оценяването се включи и международно жури с експерти от Англия, Испания, Италия и Норвегия.

Русенецът Александър Иванчев, абсолвент на Кулинарна академия HRC в Добрич стана за втори път "Сладкар на България". Приза му донесоха скулптура от шоколад с български шевици и шоколадови бонбони с пълнеж от халва и виолетки.

В категорията "Най-добър млад готвач” Кристина Йорданова от троянското СОУ "Васил Левски" бе избрана за победител, след като приготви телешко роле, пълнено със сотирани аспержи и моркови, гарнирано с морковени спагети и ориз с киноа и зеленчуци.

Призът за "Най-добър млад хлебар-сладкар” бе връчен на Елица Досева, също от Троян. Тя приготви ягодов мус с маскарпоне и бял шоколад, оформен с шоколадов филигран и конкасе от пресни желирани ягоди, а в раздела за хлебно изделие представи ароматен пролетен хляб, приготвен от хлебно тесто с яйца, оформен с пресен лук, левурда, копър и джоджен.

А троянчани са горди и с още един приз – Илиян Петракиев, също от паралелката по организация на хотелиерството към СОУ "Васил Левски", стана "Най-добър млад сервитьор-сомелиер на България”.

<< Sever.bg във Facebook >>


 



Източник: www.menumag.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар