Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Мото-рок фест Велико Търново започна

Мото-рок фест Велико Търново започна
Снимка: Север.бг

Дъждът не попречи вчера на началото на мото-рок фестивала във Велико Търново. В късния следобед хълмовете на старата столица бяха озвучени от рева на десетки мотора от цялата страна. Пристигаха и рокери и от балканските страни, тъй като фестът тази година е посветен на стогодишнината от Балканската война.

Началото бе дадено от отец Славчо, който отслужи тържествен водосвет и пожела здраве, благоденствие и любов на организаторите, участниците и гостите на събора.

След атрактивното изпълнение на младежите от група за хип-хоп танци "So hard", първи на сцената, изградена в подножието на паметника "Аеневци", излязоха музикантите от Holy Dio, които изпълниха някои от незабравимите хитове на легендарния Ronnie James Dio.

Градусът на вече стотиците рокери се покачи с изпълнението на група "Сигнал" и Данчо Караджов. След тях на сцената излозоха музикантите от сръбската банда BANDX, които изпълниха трибют на AC/DC.

Мото-рок фестът се организира от мото-клуб "Old Bastards". Вторият фестивален ден ще започне в 12:00 часа с моторно шествие по улиците на Велико Търново, което ще завърши с поднасяне на цветя на паметник "Майка България", в чест на Христо Ботев. Със запалени двигатели рокерите ще отдадат почит на загиналите в Балканската война.

В следобедните часове са организирани мото игри и забавления. От 16 часа ще започне състезанието "Chrome challenge" за най-красив мотор тип "чопър".

Първият концерт тази вечер е от 19 часа, когато музикантите от ПИФ ще направят трибют на Metallica.

След тях ще забият сърбска рок банда с трибт на Iron Maiden. Кулминация на програмата ще е изпълнението на известния вокалист на Rainbow и Deep Purple, Joe Lynn Turner.

___________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар