Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Дуалното обучение влиза в колеж в Ловеч!?

Това е намерението на консорциум

Дуалното обучение влиза в колеж в Ловеч!?
Снимка: sxc.hu

Професионален индустриален колеж ще има в Ловеч.

Консултативният съвет за икономическо развитие (КСИР) към Общината вече даде съгласие за изграждането му на работна среща. Писмото за намерение е на консорциум "Дуално обучение". Те искат да им се предостави учебната база на бившето СПТУ "Дочо Пенков" за срок от 25 години. Така Ловеч ще стане един от първите в България с проект за дуално обучение по професии с индустриален профил.

От консорциума ще кандидатстват по европейски програми за модернизиране на сградата на бившето училище, както и за обзавеждане на учебните зали. 

В сдружението влизат "Технокороза" – Ловеч, белгийско-българското сдружение "Бест2Б" и германо-българското сдружение "Инфраню". То иска да провежда обучение на техници и други изпълнителски кадри, като "Технокороза" ще предостави производствена база за обучаваните ученици. Завършилите колежа ще намерят професионална реализация в "Технокороза", "Силвамаш" и в други сродни предприятия от мебелната промишленост у нас.

В учебните програми ще се заложи разширено изучаване на английски и немски език, както и компютърно обучение, ще се провежда стаж в компании от други страни на Европейския съюз, в магазини и предприятия, свързани с известна корпорацията. Сред бъдещите планове е да се разшири кръгът професии, по които ще се извършва обучение в колежа. Ще бъдат предоставяни и стипендии на учениците.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар