Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Ловеч и Троян ще си партнират с Португалия

РИО реализира проекта за 20 хиляди евро

Ловеч и Троян ще си партнират с Португалия
Снимка: Север.бг

С 20 хиляди евро се финансира проект "Създатели на промяната" по секторна програма "Коменски". Проектът се реализира от Регионалния инспекторат по образованието /РИО/ в Ловеч.

От българска страна партньори са четири детски заведения /три в Ловеч и едно в Троян/ и сдружение "Екомисия 21 век" - Ловеч. Международните партньори са от Португалия. Това са кметството на гр. Фафе, училище в града, в което в последните два класа се обучават ученици за работа с деца в детските градини, и неправителствена организация с частна детска градина.

РИО - Ловеч обхваща 34 детски градини в областта. Една от основните задачи, които си поставя инспекторатът за 2012 г., е да подпомага, развива и съдейства за обогатяване знанията и квалификацията на педагозите. С участието си в проекта РИО ще съдейства за подобряване качеството на образователно-възпитателната работа в предучилищните заведения в Ловешка област.

Целта на проекта е създаването на трайно партньорство в областта на предучилищното образование и обучение между две европейски страни - България и Португалия.

Основната задача е да осъществяването на контакт между двете страни, усъвършенстване знанията на участниците в проекта - учители и експерти, работещи с деца от предучилищна възраст - за други европейски култури и традиции, за да усъвършенстват своите компетенции в областта на предучилищното възпитание. Планираните дейности ще се осъществят в рамките на проекта: проучвания, изследвания, обучения, работни срещи, обмяна на опит.

Вече е стартирала езиковата подготовка по английски език на 12 педагози. Ще се проведат и две съместни обучителни сесии на теми: "Насърчаване на децата да изразяват себе си чрез изкуството" и "Мултикултурно общуване и преподаване в мултикултурна среда".

Представяйки традиционни празници и обичаи в различните региони и свързването им с европейските ценности, под надслов "Ние сме част от Европа", са част от подходите за работа с деца. Предвидено е оформянето на детска галерия с организиране на две изложби - "Зимен цикъл" и "Пролетен цикъл". Работата включва и провеждането на работни срещи.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар