Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Български звезди се събират благотворително в Луковит

Това е първият град, в който ще се състои концерт в подкрепа на кампанията "Хепатитът до мен"

Български звезди се събират благотворително в Луковит

Първият от поредицата благотворителни концерти, организирани от Национално сдружение "Обединени хора за развитие и сътрудничество" в подкрепа на кампанията "Хепатитът до мен" ще се проведе на 25 януари в НЧ "Съгласие" в Луковит.

В концерта ще се включат Йорданка Христова, Мариана Попова, Теди Кацарова,Стефан Илчев, Искрен Пецов, Ева, Тодор Георгиев и народната певица Поли Паскова. Водещ на проявата ще бъде Иво Танев.

Лице на кампанията е Христо Гешов, носител на вируса хепатит В.

Кампанията "Хепатитът до мен" има за цел да популяризира сред населението проблема с хепатита - начините на заразяване, как да се пазим и последствията от вируса. На сцената ще се качат редица големи български звезди от всички жанрове.

Със събраните средства ще бъдат закупени скринингови тестове за хепатит Б и Ц с които безплатно ще бъдат изследвани български граждани в различни краища на страната, както и ще бъдат подпомагани хора носители на вируса в тежко състояние, който поради финансова нестабилност не могат да започнат активно лечение, а липсата му коства живота им.

Концертът в Луковит ще е на 25 януари от 19 часа в читалището на града, а билетите, в размер на 3 лева, ще се продават на място и в сградата на Общината.



<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар