Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Започна досъдебно производство заради инцидента на Крушунските водопади

Изискана е документацията за обекта, разпитват се свидетели

Започна досъдебно производство заради инцидента на Крушунските водопади
Снимка: Север.бг

Досъдебно производство образува Окръжна прокуратура-Ловеч заради инцидента в района на Крушунските водопади. В петък при срутване на скална маса загинаха двама души - 45-годишна българка и 57-годишен англичанин, а 42-годишна жена от Плевен е в болница.

Производството е образувано за причиняване на смъртта на повече от едно лице. Вече е извършен оглед на местопроизшествието и се разпитват свидетели. По случая са назначени съдебно-медицински експертизи.

Окръжна прокуратура-Ловеч е изискала от Община Летница всички документи за установяване статута на природната забележителност и проследяващи историята на обекта, за извършваната дейност и контрол от страна на Общината, както и за юридическото лице, на което е предоставен обектът на управление.

РИОСВ-Плевен трябва да предостави информация за осъществявания надзор и контрол върху обекта като природна забележителност. Ще бъдат установени длъжностните лица, отговарящи за стопанисването, състоянието на обекта и поддръжката му.

В хода на досъдебното производство се търсят и всички лица, които могат да свидетелстват. Предстои и изготвянето на молби за правна помощ до Англия.

<< Sever.bg във Facebook »



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар