Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Ловешки депутат със свален имунитет

Димитър Горов се е съгласил с отмяната на специалния му статут, за да не възпрепятства работата на прокуратурата

Ловешки депутат със свален имунитет
Снимка: Булфото

Депутатският имунитет на представителя на левицата Димитър Горов бе отнет. Вчера в деловодството на Народното събрание е постъпило искане от главния прокурор на републиката Борис Велчев за даване на разрешение за започване на наказателно преследване срещу Горов.

Причината за намесата на Велчев е, че депутатът бе заловен да управлява автомобил с 1,2 промила алкохол в кръвта си в началото на годината. Според българското законодателство подобно провинение се наказва с до 1 година лишаване от свобода.

В началото на заседанието на парламента днес стана ясно, че Димитър Горов е дал съгласието си депутатският му имунитет да бъде свален, за да не се възпрепятства влизането в ход на делото.

Горов положи клетва в 41-вото Обикновено народно събрание на 17 ноември 2009 година, заемайки мястото на колегата си от БСП Евгений Узунов, който подаде оставка. Ловешкият депутат е член и на Изпълнителното бюро на социалистическата партия. Преди да влезе в Парламента, той беше заместник – председател на Общинския съвет в Ловеч.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар