Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Ловешкият затвор с нов модерен арест

Той беше открит от зам.-министъра на правосъдието Красимира Филипова

Ловешкият затвор с нов модерен арест
Министерство на правосъдието

Нов модерен арест беше официално открит днес към затвора в Ловеч. Той е факт след 7 месеца доброволен труд на десетима лишени от свобода, информират от Министерството на правосъдието.

Специално за откриването в града пристигнаха заместник-министърът на правосъдието Красимира Филипова, главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията” (ГДИН) главен комисар Гергана Георгиева. Присъстваха още началникът на затвора Марин Калчевски, началникът на затвора в Плевен Иван Петков, кметът на Ловеч Корнелия Маринов, областния управител на Ловеч Ирина Митева и др.

24 лица е капацитетът на новият арест, отговарящ на всички европейски изисквания, всяка от шестте килии разполага със санитарен възел. Задържаните ще имат възможност да стоят на открито и на закрито отделно от осъдените затворници. Ще имат и всекидневен достъп до телефон.

До 1 декември тази година българските затвори ще отговарят на всички европейски изисквания, заяви при откриването на аресат зам.-министър Филипова.

Подобряването на условията на задържаните лица в Ловеч се осъществи с капиталови средства на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и е на стойност 66 750 лв. По-голяма част от обзавеждането на новите помещения идва от затвора Ловеч, от досегашния арест в града и от ареста в Пловдив.     
    



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар