Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Минчо Казанджиев начело на Регионално сдружение на общините

РСО "Централна Стара планина" преизбра кмета на Ловеч за председател на Управителния съвет

Минчо Казанджиев начело на Регионално сдружение на общините
Снимка: Bulphoto

На общо събрание на Регионалното сдружение на общините "Централна Стара планина", провело се вчера в Габрово, за председател на Управителния съвет бе преизбран кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. Негов заместник стана Таня Христова, кмет на Габрово, а в Управителния съвет влизат още Дилян Млъзев, кмет на Елена, Драгомир Николов, кмет на Трявна (също преизбран), и д-р Мадлена Бояджиева, председател на общинския съвет в Тетевен. За нов член в сдружението бе приета община Омуртаг.

Основните направления в дейността на сдружението са подкрепа за укрепване капацитета и надграждане на професионалния опит на местните власти от региона, предоставяне на информация и осигуряване на постоянен обмен на добри управленски практики, осигуряване на условия за ефективно развитие на сдружението, активна комуникация със структурите на Европейския съюз и Съвета на Европа.

На срещата Казанджиев подчерта, че през последните години сдружението, което тази година отбелязва 15 години от основаването си, е утвърдило своя авторитет сред множество европейски институции и организации.

Казанджиев коментира още, че всички дейности през миналата година са реализирани в условията на тежка икономическа и финансова криза. Той обаче изрази увереност, че този труден период е вече отминал, тъй като само преди два дни е пристигнало едно от дългоочакваните реимбурсирания по партньорски проект на сдружението.

Акцент в програмата за дейността на сдружението през 2012 г. са 11 проекта по различни програми. Ще се осигурят условия за ефективно развитие на сдружението и чрез повишаване капацитета на екипа, участие в инициативи на български партньори, работни посещения в общините-членове. И тази година продължава обменът на добри практики, както и обученията за общински служители и съветници.

РСО "Централна Стара планина” е доброволно сдружение на местните власти. Днес сдружението обединява 15 планински и полупланински общини от региона на Централна Стара планина.

Организацията реализира своята дейност с подкрепата на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество, Американската агенция за международно развитие, Европейския съюз, общините-членове.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар