Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Сбиване прерасна в масов бой

Тримата инициатори на мелето имат стара вражда и са регистрирани в полицията

Сбиване прерасна в масов бой
Снимка: sxc.hu

Стара вражда и употреба на алкохол станали причина за сбиване в плевенското село Дисевица, което прераснало в масов бой, съобщават от полицията в Плевен. Това дало повод за засилено полицейско присъствие там. За щастие случаят приключил без жертви.

Сигналът за ръкопашния конфликт в една от махлите на селото е подаден 20 минути след полунощ. Изпратените на място полицейски патрули установили насъбрали се хора около 35-годишен и двама 31-годишни рецидивисти. Сбиването станало между тримата, след което в мелето се включили и представители на родовете им.

След направена проверка станало ясно, че инициаторите на конфликта имат богати криминални досиета. 36-годишният е с 24 заявителски материала за кражби, хулиганства, грабежи, въоръжено проникване в чуждо жилище нощем.

Другият има 17 заявителски материала за кражби, грабеж, закана, хулиганство, а третият е с 21 заявителски материала за кражби, грабеж, придобиване - държане предаване взривни вещества без разрешително. Осъждани са. Полицията е извършила претърсвания в махалата и в стопанска постройка.

В черен политиленов плик е открита самоделна пушка и 4 фабрични ловни патрона - 12 калибър. Незаконният арсенал е конфискуван и предстоят експертизи. В момента в селото има засилено полицейско присъствие, за да се предотврати евентуална саморазправа между двете страни. Днес проверките продължат за изясняване на случая, уведомен е и дежурният прокурор.
_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg










Докладвай за нередност в статията
Добави коментар