Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Събират номинации за Лекар на годината

Крайният срок е до 17 октомври

Събират номинации за Лекар на годината
Снимка: Thinkstock/Guliver

В Ловеч събират номинации за Лекар на годината. 

Крайният срок за това е до 17 октомври.   

Гражданите, участници в допитването за лекар на годината, попълват талон, който пускат в кутиите за гласуването – на партера на болницата, в Стоматологичната поликлиника и на партера на сградата на Общината. Предложения дават и съсловните организации.

Избора си всеки прави на основата на професионалния опит на предпочитания от него медик, професионалната му квалификация, научния принос в медицината, приноса за развитието на здравеопазването в общината, участието при спасяване на хора при бедствия.

Ежегодната персонална награда на Общината е за признание на професионален принос на лекар или зъболекар. Съорганизатори са Регионалната здравна инспекция и районните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, съобщават от местната администрация.

Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари. Миналата година Лекар на годината в ловеч стана хирургът д-р Вили Маринов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар