Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Увеличават заплатите на социалните работници

Увеличават заплатите на социалните работници
Снимка: Булфото

Увеличение с 10 процента за издръжка и заплата на социалните работници се предвижда в бюджета за следващата година, заяви в Ловеч социалният министър Тотю Младенов.

"От 1 юли тази година увеличихме с 20 процента заплатите на социалните работници, които бяха изостанали през годините. И през следващата година сме осигурили необходимия ресурс във връзка с това увеличение", каза министърът на труда и социалната политика, цитиран от БТА.

Днес Младенов, кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и ръководителят на управляващия орган на ОП "Регионално развитие" Деница Николова направиха първа копка на обект по социален проект на общината. По него ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище за деца и младежи с увреждания.

Министърът допълни, че ако до края на ноември продължават приходите да бъдат повече от това, което е заложено, ще има пари за хората с най-ниски пенсии. Близо 1 милиард лева пък се предвижда да бъдат отделени за майките и децата по различни програми през следващата година.

Министър Младенов проведе среща след това в Центъра по трудова заетост за възрастни с интелектуални увреждания. По негово желание посети и автомобилния завод в Баховица. При посрещането му в Ловеч сред домакините бе и старши треньорът на ПФК "Литекс” Христо Стоичков.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар